Piilolinssit

Kun tarvitset näkemisen vapautta

Piilolinssit ovat erinomainen näönkorjausmenetelmä silmälasien lisäksi. Piilolaseilla voi korjata kauko-, liki- ja hajataittoisuutta sekä ikänäköä. Vaihtoehtoja löytyy paljon. Esimerkiksi urheillessa piilolasit ovat huomattavasti miellyttävämmät kuin silmälasit.

Talvipakkasilla tai syyssateessa huurtuvat ja likaantuvat linssit eivät ole ongelma piilolinssien käyttäjillä. Materiaalit ovat kehittyneet vuosien saatossa miellyttävämmiksi. Yleisimpiä käytössä olevia piilolinssejä ovat pehmeät, ja niitä valmistetaan hydrogeelistä sekä silikonihydrogeelistä. Nykyiset silikonihydrogeelilinssit uusimmilla pinnoiteteknologialla koetaan useimmiten miellyttävimmiksi käytössä. Lisäksi se on pehmeistä piilolinsseistä happea läpäisevin materiaali, joten runsaassa käytössä se on silmälle paras vaihtoehto.

Pehmeistä piilolinsseistä löytyy kertakäyttöisiä päivälinssejä, joita on helppo ottaa mukaan matkoille, ja joiden puhdistuksesta ei tarvitse huolehtia. Kuukauden ajan käytettävät linssit ovat myös yleisiä, ja ne ovat edullisempi vaihtoehto, jos linsseille tulee käyttöä useamman kerran viikossa. Ne täytyy puhdistaa ja desinfioida huolellisesti piilolinssien puhdistusnesteellä, jotta vältytään ongelmilta. Niitä ei suositella käytettäväksi uidessa, ja erityisesti ulkomailla täytyy olla huolellinen hygienian kanssa. Lisäksi Näköasiantuntijoista löytyy osaamista kovista erikoispiilolinsseistä, jotka yleensä ovat näkemisen kannalta kaikkein paras vaihtoehto, ja ne saattavat olla jopa hyvä keino hoitaa kuivia silmiä. 

Piilolasisovitus

Näköasiantuntijat

Kun haluat aloittaa piilolinssien käytön, ota aina ensin yhteyttä Näköasiantuntija-optometristiin ja sinulle varataan aika ammattilaisen suorittamaan piilolinssien sovitukseen.

Lue lisää Piilolasien sovituksesta

Piilolasiopetus

Ensisovitukseen kuuluu se, että optometristi opastaa sinua oikeanlaiseen turvalliseen ja hygieeniseen piilolinssien käsittelyyn, antaa neuvot piilolinssien silmään laittamiseen, poisottamiseen, tarvittaessa linssien puhdistukseen ja säilyttämiseen, sekä piilolinssien käyttöaikaan. Piilolinssien mukaan saamisen edellytyksenä on, että optometristi on varmistunut siitä, että saat itse piilolinssit turvallisesti pois silmistä.

Piilolasiopetuksen päätteeksi saat piilolinssit mukaasi ja voit aloittaa itsenäisesti piilolinssien käytön opettelun käytännön elämässä. Saat aina mukaasi Näköasiantuntija optometristin yhteystiedot ja voit huoletta olla yhteydessä häneen, mikäli sinulla tulee eteen mitään kysyttävää.

Piilolasikontrolli

Piilolinssien käyttäjät käyvät säännöllisesti Näköasiantuntija optometristin tutkimuksessa yleensä vähintään vuoden välein. Piilolasikontrollien avulla varmistetaan, että piilolinssien käyttö jatkuu turvallisesti. Piilolasien vuosikontrollissa määritetään piilolinssien uudet voimakkuudet sekä tarkistetaan mikroskoopilla silmän etuosien ja luomien kunto. Optometristi selvittää tutkimuksessa piilolinssien käyttötottumuksiasi ja käytön miellyttävyyttä, sekä näkemisen tarkkuuden riittävyyttä erilaisissa arjen tilanteissa. Tarvittaessa optometristi tekee muutoksia voimakkuuksiin, linssityyppiin tai sen mittoihin. Mikäli muutoksia tehdään voi Näköasiantuntija-optometristi suositella sinulle jälkitarkistusaikaa ennen uuden piilolasimääräyksen kirjoittamista.

Sinulla aina käytössäsi Näköasiantuntija-optometristin yhteystiedot ja voit huoletta olla yhteydessä häneen, mikäli huomaat näkösi muuttuneen, piilolinssien käyttömukavuuden alentuneen tai sinulle tulee mitä tahansa kysyttävää piilolinsseihin tai silmiisi liittyen.

Piilolasit ja kuivat silmät

Näköasiantuntijat

Usein kuivat silmät koetaan esteeksi piilolinssien käytölle. Tilanne ei kuitenkaan aina ole ihan yksiselitteinen.

Piilolinssimateriaalit ovat vuosien varrella kehittyneet paljon ja lisäksi tietämys kuivista silmistä ja niiden hoitomuodoista on parantunut.

Älä siis elä vanhassa harhaluulossa, etteivät piilolinssit sinulle sovi, vaan ota yhteyttä Näköasiantuntija-optometristiin.

Piilolasit ja kuivat silmät

Piilolasit netistä

Me Näköasiantuntijat huolehdimme näöstäsi ja silmiesi terveydestä. Voit huoletta asioida myös verkkokaupassamme, jonka toiminnasta vastaavat kaikki Näköasiantuntija-optikkoliikkeet kautta maan. Jos asioinnissa tai tilaamissasi tuotteissa ilmenee pienintäkään haastetta, voit helposti asioida verkkokaupan kautta kanssamme tai suoraan lähimmän Näköasiantuntija-liikkeesi kanssa. Asioidessasi, kotimaisessa Näköasiantuntijoiden verkkokaupassa voit olla vakuuttunut myynnissä olevien tuotteiden laadusta ja oikeellisuudesta. Myymme vain laadukkaita alkuperäistuotteita.

Asioidessasi Näköasiantuntija-liikkeessä tietosi siirretään Näköasiani-palvelun kautta verkkokauppaamme. Kirjautumalla sivuille näet muun muassa Näköasiantuntija-optometristin sinulle sovittamat piilolinssit ja suosittelemat kuivan silmän hoitotuotteet. Näin voit todella helposti ja turvallisesti tilata lisää tuotteita. Ostoon tarvitaan vain pari klikkausta, eikä sinun tarvitse miettiä tarvitsemiesi piilolasien merkkiä, voimakkuuksia eikä muitakaan parametrejä.

Jos tilaat tuotteitamme kirjautumatta verkkokauppaan, huolehdithan tilaamiesi tuotteiden sopivuudesta juuri sinulle. Vaikka jotkut linssit sopivatkin kaverillesi, niin ne ei välttämättä ole sopivat sinulle.

Siirry verkkokauppaan