Työnäkeminen

Erityistyölasit parantavat näkemistä ja suoriutumista näyttöpäätetyössä

TUTKIMUKSESSA TEHTYJEN LASKELMIEN MUKAAN ERITYISTYÖLASIT MAKSAISIVAT ITSENSÄ TAKAISIN JOPA KOLMESSA KUUKAUDESSA TYÖN TUOTTAVUUDEN PARANEMISENA.

Erityistyölasit lisäävät myös työntekijän subjektiivista hyvinvointia; näyttöpäätetyö erityistyölaseilla tehtynä sisälsi merkitsevästi vähemmän näkemiseen ja sitä kautta myös työasentoihin vaikuttavia kuormitustekijöitä kuin tavallisilla moniteholaseilla työskenneltäessä. (lähde: Työterveyslaitos)

“Lukunopeus erityistyölaseilla oli noin 4,5 % parempi kuin tavallisilla moniteholaseilla, mikä vastaa yhden työpäivän aikana yli viittä sivua luettua tekstiä.

— Työterveyslaitoksen tutkimus

Sen lisäksi, että työntekijöiden tuottavuutta ja hyvinvointia voidaan oikeanlaisilla näkemistä parantavilla ratkaisuilla lisätä, tietyissä tehtävissä tarkka näkö on ehdoton edellytys ja vaatimus. Työpisteen ergonomialla ja valaistuksella voidaan vaikuttaa näkemisen edellytyksiin, mutta tämä ei aina riitä. Perinteinen näyttöpäätetyö lisääntyy, mutta on paljon erilaisia työpaikkoja jossa katsottavaa kohdetta ei voida esimerkiksi siirtää päätteen tavoin, jolloin työlasit ovat ainoa ratkaisu tarkan näön saavuttamiseksi. Verkostostamme löytyy osaamista myös hammaslääkäreiden ja kirurgien luuppilasien valmistamisesta.

TARJOAMME ERITYISTYÖLASIEN LISÄKSI MYÖS TARPEEN MUKAAN KATTAVAN VALIKOIMAN TUOTTEITA SILMIEN SUOJAAMISEEN TYÖNTEKIJÖIDESI TURVALLISUUDEN VARMISTAMISEKSI. 

Jotta silmäsuojaimista saisi täyden hyödyn irti, on varmistuttava työhön soveltuvasta asianmukaisesta linssi- ja kehysvalinnasta sekä niiden oikeasta istuvuudesta. Lisäksi opastamme suojaimien käyttöönottoon ja huoltoon liittyvissä asioissa.

TYÖNTEKIJÄ?

Monissa työtehtävissä tarvitaan silmälaseja, jotka on mitoitettu erityisesti omaan työtehtävään sopiviksi. Esimerkiksi näyttöpäätetyössä tulee usein tilanne, jolloin omilla monitehosilmälaseilla näkökenttä jää lähietäisyydelle liian kapeaksi. Tällöin työnäkemiseen erikoistunut optikko määrittää erityistyölasit, jotka poikkeavat voimakkuudeltaan, mitoitukseltaan ja linssityypiltään asiakkaan omista silmälaseista.

Mikäli sinulla on ongelmia työnäkemisessä, keskustele asiasta työnantajasi kanssa. Usein seuraava askel on, että työfysioterapeutti käy työpaikallasi kartoittamassa työskentelyolosuhteet. Tämän jälkeen optikko arvioi erityistyölasien tarpeen.

TYÖNANTAJA?

Me voimme auttaa sinua mahdollistamaan työntekijöillesi parhaan mahdollisen näkökyvyn ja siten parantamaan sekä hyvinvointia että tuottavuutta. Me Näköasiantuntijat olemme työnäkemisen ja työikäisten silmän terveyden vahva osaaja ja verkostomme optikoilla on kymmenien vuosien kokemus yritysten kanssa toimimisesta. Keskustelisimme mielellämme kanssasi siitä, miten voisimme erityisosaamisellamme tarjota yrityksellesi laadukkaat työnäkemisen ja silmien suojauksen tuoteratkaisut jotka vastaavat työn vaatimuksia. 

Oli yrityksesi sitten pieni paikallinen toimija tai suuri monella paikkakunnalla toimiva yritys, meiltä saat sekä tuotteet tarkkaan näkemiseen ja silmien suojaamiseen, että palvelut työntekijöiden silmän terveyteen, varmasti laatuvaatimuksiasi vastaavasti.